Nieuwsdetails

Het Final Report van het project is uit!

FALCO, een project gefinancierd door het EU-programma Horizon 2020, ontwikkelde tussen 2017 en 2022 drie financieringsoplossingen om bepaalde aspecten van ambitieuze lokale klimaatactieplannen in Vlaanderen, België, aan te pakken. Het project bracht partners samen, variërend van adviesbureaus gespecialiseerd in energie-efficiëntie tot de Vlaamse overheid en een Europees netwerk van steden.

Met een budget van € 1,7 miljoen wist het project een totale investeringsportefeuille van ca. 18 miljoen euro door zijn oplossingen te testen in Vlaamse steden en gemeenten.

De oplossingen waren gericht op drie sectoren: renovatie van openbare gebouwen, renovatie van particuliere gebouwen en investeringen in energie-efficiëntie voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB). Qua woningsegmenten is er ook gekeken naar sociale woningbouw en particuliere woningen.

Voor een gedetailleerd overzicht van het project, vindt u hier het FINAL REPORT.(en)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Annick Gommers (annick(at)kenteradvies.be) of Communicatieleider Masha Tarle (m.tarle(at) climatealliance.org)